vrijdag 12 februari 2016

opdracht #1; een posterschets bij de powervideo

Hier het ontwerp voor een poster over de opstelling waar ik een powervideo bij heb gemaakt; de Bio Globes. Een poster die meer uitleg moet geven over wat bioglobes zijn, hoe het werkt en wat we er mee kunnen.


2 opmerkingen:

  1. Beste Anneriek,

    Wat is je keuze geweest om de afbeelding van de Bioglobe rechts bovenaan te zetten? Je kan het ook juist in het midden zetten, waarmee je de aandacht erop vestigt. En wat is het belangrijkste wat je met de poster wilt overbrengen? Wat het precies is of wat je ermee kunt? Dat kan ook verder richting geven aan het ontwerpen van de poster. Wat voor overwegingen had je om de poster nu op deze manier in te delen? Succes met het verder werken aan de poster!

    Groet,
    Annelotte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Annelotte,
      Bedankt voor je reactie! Ik had de afbeelding rechts bovenin geplaatst omdat ik in de tekst links boven in ('wat is een bioglobe') veel wou verwijzen naar een plaatje. Het idee was om er niet alleen een afbeelding van te maken, maar binnen de globe de processen te laten zien die er voor zorgen dat deze zelfvoorzienend is. (de consumenten, de producenten, de reducenten en hoe die met elkaar in contact staan) daar onder('wat heb je er aan') wou ik dan, buiten de bioglobe om, ingaan op het nut van een dergelijk systeem in de wetenschap, ruimtevaart en op de aarde (die zelf ook een biosfeer is)
      De reactie dat het plaatje beter in het midden zou kunnen staan heb ik veel gehoord in reacties en is ook zeker een goed alternatief. Omdat het doel van mijn poster in eerste instantie echt het informeren van mensen zou zijn was het plaatje minder belangrijk. Voor een poster die alleen uit zou leggen wát een bioglobe is had ik het plaatje waarschijnlijk centraler geplaatst.
      Onze (Lise en mij) poster staat ook op de blog; ik ben benieuwd wat je feedback hier op is. Centraler kan de afbeelding bijna niet staan ;)

      Verwijderen