woensdag 24 februari 2016

Even voorstellen hoor:

Wel heel flauw eigenlijk, mezelf wel voorstellen maar de rest van mijn huisgenoten en vriendjes niet. 

Sinds 3 jaar woon ik in het (whahaha) mooie Nieuw Balinge, Midden Drenthe. Tussen Westerbork en Hoogeveen zeg maar. Met mijn vriend, Dirk, natuurlijk (die het be-la-che-lijk vind dat ik verplicht moet Twitteren en een blog bijhouden overigens) die werkt als commisioning engineer bij een bedrijf dat (hijs)kranen bouwt voor op schepen en boorplatformen. Ja je leest het goed; een ecoloog en een milieuvervuiler (grapje) wonen samen in een huis. Met een hele dierentuin: 

Vogel en Droppie
We beginnen deze voorstelronde bij de twee gevleugelde huisgenoten: een Agapornis van een jaar of 8 en een Valkparkiet van een paar jaar oud. Vogel is een van de laatst overgebleven vogels uit de grote volliere die Dirk had jaren geleden. Langzaam stierf de populatie uit, alleen Vogel doet het nog steeds! Voor mensen die Agapornisjes niet kennen: Ze (schijnen te) kunnen fluiten, maar geven de voorkeur aan een hoge, harde schreeuw. Vogel is opgegroeid in een volliere en heeft een hekel aan mensen; en dat laat ie graag merken!

Dan Droppie, De nieuwste huisgenoot. Kort samengevat was ie van een vriendin, die emigreerde naar Australie en nu woont ie bij ons! Droppie kan praten (z'n eigen naam: Droppie, of Dropdropdropdropdropdrop) en heel mooi zingen. Valkparkieten kiezen een van hun huisgenoten als 'maatje' en jullie mogen raden wie de gelukkige is... juist, Dirk :( gelukkig ben ik 'wel oke' als Dirk niet thuis is!

Marijke
De kat des huizes. Of koningin, zoals ze het zelf graag ziet. We hadden ons huisje gekocht en er net een nachtje geslapen toen Dirk met een klaplong in het ziekenhuis kwam te liggen, juist op het moment dat Marijke bij ons zou komen wonen. Zij woont hier dus langer dan Dirk! Enne, ze is vernoemd naar de knapste zuster uit het ziekenhuis in Hoogeveen... duss... Overdag veel buiten en echt een modelkat; ze vangt geen enkel vogeltje, gelukkig! ..... euhm, meestal dan! ze is wel heel gek op muizen en vangen van wespen!
Nijn
Nijn is, hoe kan het ook anders, het konijn! Woont buiten, gek op kuilen graven  en krijgt deze week een nieuw hok! Op deze foto in kerstoutfit.

Woezy, Pip, Zoef, Baileys en Truffel
De rattendames! Woezy en Pip (de twee witte) kwamen als eerste bij mij wonen omdat Woezy na een oorontsteking d'r kop scheef houd bij alles en niet meer verkocht kon worden in de dierenwinkel. Vernoemd naar de twee hondjes Woezel en Pip. Een half jaar en een heel groot hok later kwamen de twee zwartjes (baileys en truffel) en de bruine (Zoef) Baileys heeft rex-haar, zoals dat heet, krulletjes dus. Zoef heet Zoef omdat ze ontzettend hard kan lopen *zoefzoef*
Het zijn de grootste sloperts die je je kunt voorstellen, niets is veilig!

De beestenbende houd niet op bij alle dieren die wij thuis hebben. Bij m'n ouders heb ik nog twee vriendjes: labrador x rottweiler x herder x bernersenner; Guus en boxer Sam.

En dan, het beste paard van stal voor het laatst bewaard: Siggi. Het (oude) IJslandse paardje waar ik sinds een jaartje mee op pad mag! (en die tevens mijn profielfoto siert) Hij woont samen met z'n vriendinnetjes Soof en Happy, moeder en dochter Shetlander en de grote Belg Floortje. Verhalen genoeg over deze teddybeer die er voor zorgt dat ik tussen alle drukte door ook even kan genieten van het mooie Drenthe!
 

Zo, dan hebben jullie ook een beetje een idee van de dierentuin hier.
Voor veel meer foto's en avonturen check mijn facebook!

xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten